…information overload…

Täna hommikul oli spämmifilter kinni püünud väidetavalt Swedbankist tulnud kirja:

Dear Valued Customer , On the 17th of March 2009 AS Hansapank will change its business name, the new operating name will be Swedbank AS. This move is the last phase in the brand changing process initiated last autumn. In Latvia the bank’s new name will be Swedbank AS and in Lithuania “Swedbank” AB.
Until the full changes will be made to our system we will require some personal information of every account holder.
Click here and complete all the required data.
Account suspension will be applied if the necessary data will not be completed.

Copyright © 2009 ©Swedbank AB All rights reserved. Designated trademarks and brands are the property of their respective owners

Tavaline pettus. Mis seal ikka. Aga nüüd, õhtupoole, tekkis sportlik huvi, kuidas erinevad brauserid kirjas sisalduva lingiga ümber käivad.

  • Firefox 3.0.7 — Teatatakse suurelt ja punaselt, et kasutaja on ohu otsa sattunud (“Reported Web Forgery!”). Hoiatust ignoreerides jääb üles veel punane hoiatav riba, mis kasutajale endiselt võimalikku võltsingut meelde tuletab. Leht ise on praeguseks juba maha võetud.
  • Chrome 1.0.154.48 — Korraks vilksatab ekraanil hoiatus (“Warning: Suspected phishing site!”), aga sellesse väga süveneda ei jõua. Kuna leht on maas, saab Chrome sellest aru ja kuvab kohe uue veateate: “Oops! This link appears broken.”
  • Opera 9.51 — Kuvatakse hoiatus (“Fraud Warning”). Hoiatuse ignoreerimine annab oodatud veateate sellest, et lehte ei leita. Kõige uuema Operaga täpselt sama lugu.
  • Internet Explorer 7.0.5730.11 — Ei ühtki hoiatust, kasutajat teavitatakse ainult sellest, et leht on maas.
  • Safari 3.2.1 (5525.27.1) — Sama mis IE7, lihtsalt teatab, et leht on maas.

Tahtsin veel IE8 ka ära proovida, aga ei jõudnud selle installi ära oodata. Igatahes järjekordne tõestus sellest, et mainstream ei tööta nii nagu peaks.


Comments

“…information overload…” on saanud ühe vastuse

  1. […] juba ongi eilsest skämmist uus iteratsioon üleval. Seekord jahivad ainult MasterCardi […]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.