…gotta love the sweet taste of…

Hommikune bussisõit tööle — see igapäevane nii-nii südamelähedane toiming. Täna tuli miskipärast meelde eile õhtul värskest Autolehest loetud artikkel maanteeraevust (ingl.k. road rage). Ilmselt seetõttu, et buss — nagu tavaliselt — jalgrattarajal venis. Leidsin end kujutlemast, mida teeksin antud situatsioonis jalgratturina.

Kuna bussist paremalt ilmselgelt mööda ei mahtunud, oleksin möödunud vasakult ja bussijuhi suunas mõne “suunava” žesti teinud, võib-olla ka aknale koputanud, seades sellega ohtu enda ja teiste antud juhiga kokku puutuda võivate jalgratturite tervise. Mitte just parim võimalik plaan, aga…

Kuna ma lapsena üsna pikka aega justnimelt bussijuhiks tahtsin saada, käib mulle väga närvidele selle uhke ja ülimalt olulise ameti mõningate esindajate ülbus ja hoolimatus kaasliiklejate suhtes. Ma saan aru küll, et päevast päeva Tallinna linnas liigeldes, eriti tipptunni ajal, läheb närv mustaks ja tahaks endast nõrgematele ära panna. Aga milleks? Buss on suur ja väärikas sõiduk, mis veab meie riigi vaat’ et ainukest vara — inimesi. Austagem bussijuhte, võib-olla hakkavad siis nemad ka ükskord teisi liiklejaid inimlikult kohtlema.

Bussist välja astudes klappides mängima hakanud Aerosmithi Taste of India rahustas üsna kiiresti maha ja lõi hoopis parema meeleolu. Kui tänaval silmad kinni kõndimine ohutu oleks, saanuks terve tee bussipeatusest kontorisse lihtsalt ümbritseva unustada. 😉

PS — Lisan ka testi tulemused:

Safety:
You are a Safe Driver

Your Safety Score: 75 %
The average score among all people who have recently taken this test is 69.19%

Aggressiveness:
You are a Marginally Aggressive Driver

Your Degree of Aggressiveness: 47.5 %
The average score among all people who have recently taken this test is 57.02%

Courtesy:
You are a Courteous Driver

Your Courtesy Score: 70 %
The average score among all people who have recently taken this test is 73.75%

Rage:
You are a Potential Road Rager

Your Degree of Rage: 52.5 %
The average score among all people who have recently taken this test is 55.55%%

3 Replies to “…gotta love the sweet taste of…”

  1. krissu, aga why not hakata bussijuhiks ja ühtlasi teistele samal tööpostil olijatele eeskujuks? ja siis saaksime meie näpuga näidata ja uhkustada, et näete, seda tüüpi – tallinna kõige viisakamat ja eeskujulikumat bussijuhti – ma tunnen! 😀

  2. Ma kardan, et ma olen juba selles suhtes <i>damaged goods</i>, et kuni ma dividendide pealt elavaks miljardäriks ei hakka, peab bussijuhikarjäär ootele jääma.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.